Webinar Fietsbeleid Gavere

25 Februari 2021

Webinar Fietsbeleid Gavere

22 april 2021 om 19u30 (online)

Fietsen is één van dé ontspannings-activiteiten tijdens deze corona-crisis. De verkoop van fietsen zit dan ook sterk in de lift. De elektrische fiets en zijn snelle broer de speed pedelec (ondersteuning tot 45 km/u) zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Door het drukkere fietsverkeer en de toegenomen snelheden van veel gebruikers is het belangrijk dat de infrastructuur in orde is. In 2020 daalde het totaal aantal slachtoffers op de Vlaamse wegen van 304 naar 247. Het aantal betreurde fietsdoden steeg echter van 68 naar 71!
Hoog tijd dus om een versnelling bij te schakelen in het fietsbeleid.
Zeker ook in Gavere! Volgens het fietsrapport 2020 van Fietsersbond en Vlaamse Stichting Verkeerskunde eindigde Gavere op plaats 60 v.d. 83 gemeentes met minder dan 20.000 inwoners.
​inventariseer mee de knelpunten!
De voorbije jaren werd door de gemeente Gavere sterk geïnvesteerd in nieuwe fietsinfrastructuur (Dorpstraat, Leenstraat, Onderstraat, Molenstraat, Nijverheidstraat, e.a.). Maar een netwerk is slechts zo sterk als de zwakste schakel. Deze willen we nu samen met onze inwoners in kaart brengen. We zijn op zoek naar wegen waar infrastructuur nodig is, maar ook waar het fietscomfort kan verbeteren (b.v. stallingen, te veel paaltjes, smalle doorgangen, e.a.)
Wil je graag je mening geven? Bezorg ons jouw info en neem deel aan onze fietsbeleid-webinar met inleiding door gedeputeerde van Mobiliteit Riet Gillis.
Deel je jouw info en/of schrijf in via: [email protected]

Je ontvangt daarna de link naar de webinar.