Veronique Lion

Ervaren en gedreven

25 jaar geleden kwam Veronique met haar gezin in Dikkelvenne,op de Rotse, wonen. Na een gevarieerde loopbaan als NGO vrijwilliger,in de bedrijfswereld,als leerkracht en tenslotte als directie lid in het secundair onderwijs wil ze graag haar steentje bijdragen aan de partij die haar al sedert de Agalev-jaren tot haar aanhangers mag rekenen. Ze is fier dat veel partijstandpunten van pakweg 25 jaar geleden (toen groenen nog enigszins als naïevelingen werden beschouwd) ondertussen quasi-gemeengoed zijn : alternatieve energievormen, statiegeld, betonstop...

Maar in Gavere is nog veel werk aan de winkel! Veronique wil zich inzetten voor een gemeentebeleid waarin iedereen telt: ouderen, jongeren, minder bedeelden, vluchtelingen,mensen met een beperking... Voor een open, eerlijker en transparant beleid. Voor het behoud van onze zeldzame open ruimte, méér groen, en een kwalitatieve, gezonde en veilige leefomgeving. Voor duurzaamheid en langetermijndenken.

Ze gelooft ook in het ondersteunen van de lokale Gaverse economie en handelaars (de economie van de toekomst is groen!), waarmee we niet alleen de ecologische voetafdruk kunnen verkleinen, maar ook weer levendige dorpskernen kunnen uitbouwen. “Groen maakt gelukkig” is voor Veronique beslist geen loze slogan !