Verkoop Vossestraat

12 Oktober 2020

Verkoop Vossestraat

VOSSESTRAAT – VERKOOP GEMEENTEGROND.

Maandag 7 september was het gemeenteraad in Gavere. Op de agenda: de verkoop van vier stukken grond. Grond die nu eigendom is van alle Gaverlingen en die de meerderheid op de private markt wil gooien.

Groen Gavere is grote tegenstander van de verkoop van een stuk grond aan de Vossestraat. Het terrein zou volgens de meerderheid "geen nut" hebben.

Dat euvel is nochtans gemakkelijk te verhelpen. Plant bomen (het klimaatplan indachtig), plaats een bankje, speeltuigen; vraag advies aan de senioren-, milieu- of de jeugdraad.

Dit is een opportuniteit. Doe iets voor de Gaverlingen met deze grond in plaats van hem in de uitverkoop te zetten. Wij snakken allemaal naar openbare ruimte. Dat was al zo in het precoronatijdperk. In het manifest van de jeugdraad uit 2018 lezen we: "Er moet meer aandacht komen voor ruimtelijke ordening, met nadruk op kindgerichte en groene elementen [....] dat hoeft niet per se een strakke bomenrij te zijn. Ook is er nood aan "bespeelbare" natuurelementen."

Mensen willen elkaar zien, maar liefst buiten en niet in hun eigen woning. In de buurt van het bewuste perceel leven heel wat mensen (centrum Gavere) en zij hebben niet allemaal een (grote) tuin. De reactie van de meerderheid op ons voorstel? Geen enkele. De verkoop werd goedgekeurd.... snelle winst voor de schatkist van Gavere, maar echt geen slimme zet.

NOOT: waarom adviesraden als je hun adviezen niet ter harte neemt?